Go Back
+ servings
Jultryfflar i chokladpulver och kanelstänger på en träskärbräda med små röda presentförpackningar.
Print
Inga röster än

Jultryfflar

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Godis, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Sötsaker
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g mörk choklad (minst 70%)
  • 50 g mandelsmör
  • 0,75 dl grädde 40%
  • 25 g smör (Normalsaltat)
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk malen kanel (att rulla i)

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser utom kanelen i en kastrull..
  • Värm upp det hela på svag värme under omrörning tills det att du har fått en jämn och fin smet.
  • Ställ in smeten i kylen ett par timmar så att den får stelna till ordentligt.
  • Ta ut och gör bollar av smeten och rulla bollarna i lite kanel.
  • Förvara i kylskåp i en burk/låda.