Go Back
+ servings
Glaserade kamben skurna i skivor med kanelstänger på en träskärbräda.
Print
3 av 2 röster

Julmustglaserade kamben

Julmustglaserade kamben som är helt anpassade till lchf är numera ett måste på julbordet. Fantastiskt goda och lätta att tillaga.
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme 30 minuter
Total tid1 timme 50 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Kött
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Julmustglaze

  • 6 dl Sockerfri julmust
  • 4 Enbär (krossade)
  • 1 dl Tamarisoja
  • 2 Kanelstänger
  • 5 Nejlikor
  • 1 tsk Chili flakes
  • 2 msk Färsk riven ingefära
  • 3 msk Osötad chilisås

Kambenen

  • 1,5 kg Kamben
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Glazen

  • Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop tills du har en sirapsliknande konsistens. Det tar lite tid, men mot slutet så går det rätt snabbt, så var med och rör om ofta så det inte bränner. Dra kastrullen åt sidan.

Kambenen

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Om kambenen inte är dragna, dvs hinnan som sitter på bensidan, se till att dra den då. (Kika här för instruktioner)
  • Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra på båda sidor. Det behöver inte vara jättemycket salt då glazen är salt med.
  • Pensla på glaze överallt på kambenen. Både över och undersida. Vänd köttsidan neråt.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt de gå i 45 minuter.
  • Ta ut plåten och vänd på köttet så köttsidan är uppåt. Pensla på lite mer glaze. Kör i 45 minuter till.
  • Ta ut och skär upp.
    Glaserade kamben skurna i bitar på en träskärbräda med kryddor i bakgrunden.