Go Back
+ servings
En närbild av LCHF julfröknäcke med frön på en träyta.
Print
3,50 av 4 röster

Julfröknäcke

Ett riktigt gott och krispigt julfröknäcke för dig som vill ha ett hårt bröd att äta på julafton. Perfekt till mjukosten med ädelost.
Förberedelser15 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 dl chiafrön
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 4 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 msk pepparkakskrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • 3 msk olja (rapsolja, olivolja eller kokosolja)

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt oljan i det.
  • Häll vattnet över fröna och rör om ordentligt. Låt stå och dra i 5 minuter.
  • Dela upp smeten på två bakplåtsklädda plåtar och platta ut dem så tunt du kan med en slickepott. Detta kan vara lite tidskrävande, men det är värt att lägga ner lite extra tid på det.
  • Ställ in i ugnen. Har du varmluftsugn kan du sätta in båda plåtarna på samma gång.
  • När 30 minuter har gått, tar du ut plåtarna och skär upp sådana bitar som du vill ha ditt knäcke i. Ställ in i ugnen igen.
  • Grädda ytterligare 30 minuter.
  • Om knäcket inte är helt klart så kan du stänga av ugnen och låta plåtarna stå på eftervärme tills det att de är klara.
  • Tag ut och låt det kallna. Förvara torrt i skafferiet.