Jordgubbstårta
En supergod jordgubbstårta för dig som vill har en tårtbit men inte massa socker och onödiga kolhydrater.
Förberedelser30 minuter minuter
Active Time25 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Sötsaker
Keyword: glutenfritt, sockerfri tårta, sommartårta
Yield: 10
Author: @sockerfrittsaklart
Tårtbotten
- 4 st ägg
- 1 dl sukrin gold
- 125 g smält smör
- 3 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Vaniljkräm
- 1 dl grädde
- 1 st äggula
- 1-2 tsk sukrin gold Eller annan sötning
- 0,5 tsk vaniljpulver
Till montering
- 3 dl grädde Vispad
- Valfri sockerfri sylt
- Färska jordgubbar och blåbär Att garnera med
Tårtbotten
Vispa ägg och sötning poröst.
Smält smöret och vispa ner smöret i äggblandningen.
Blanda alla torra ingredienser väl innan dom rörs ner i smeten.
Häll smeten i en rund sockerkaksform med bakplåtspapper.
In i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.
Under tiden kakan står i ugnen så gör man vaniljkrämen.
Vaniljkrämen
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Rör så den inte bränner. Låt svalna och förvara i kylskåp till det är dax att montera tårtan.
När tårtbotten är klar delas den i 2 eller 3 bottnar beroende hur många lager ni vill ha.
Tips på sylt att använda:
Du kan givetvis använda annan sockerfri sylt med om du hellre vill.