Go Back
+ servings
Jordgubbstårta dekorerad med grädde, jordgubbar och blåbär på en tallrik.
Print
Inga röster än

Jordgubbstårta

En supergod jordgubbstårta för dig som vill har en tårtbit men inte massa socker och onödiga kolhydrater.
Förberedelser30 minuter
Active Time25 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Sötsaker
Keyword: glutenfritt, sockerfri tårta, sommartårta
Yield: 10
Author: @sockerfrittsaklart

Materials

Tårtbotten

  • 4 st ägg
  • 1 dl sukrin gold
  • 125 g smält smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm

  • 1 dl grädde
  • 1 st äggula
  • 1-2 tsk sukrin gold Eller annan sötning
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Till montering

  • 3 dl grädde Vispad
  • Valfri sockerfri sylt
  • Färska jordgubbar och blåbär Att garnera med

Instruktioner

Tårtbotten

  • Vispa ägg och sötning poröst.
  • Smält smöret och vispa ner smöret i äggblandningen.
  • Blanda alla torra ingredienser väl innan dom rörs ner i smeten.
  • Häll smeten i en rund sockerkaksform med bakplåtspapper.
  • In i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter.
  • Under tiden kakan står i ugnen så gör man vaniljkrämen.

Vaniljkrämen

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda (ej koka) tills krämen tjocknar. Rör så den inte bränner. Låt svalna och förvara i kylskåp till det är dax att montera tårtan.
  • När tårtbotten är klar delas den i 2 eller 3 bottnar beroende hur många lager ni vill ha.

Montering

  • En botten med sylt & grädde
  • En botten med vaniljkräm
  • Täck tårtan med grädde och dekorera med jordgubbar och blåbär.
    Jordgubbstårta dekorerad med grädde, jordgubbar och blåbär på en glasskiva.

Anteckning

Tips på sylt att använda:
Du kan givetvis använda annan sockerfri sylt med om du hellre vill.