Jordgubbscheesecake i glas
Jordgubbscheesecake i glas är en otroligt enkel men fantastiskt god och somrig efterrätt som passar dig som äter lchf helt perfekt.
Active Time30 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 5
Author: Lari Salminen
Mandelcrunch
- 100 g Smör
- 3 dl Mandelmjöl
- 1-2 msk Sötning
Cheesecakefyllning
- 300 g Färskost
- 3 dl Grekisk yoghurt (10%)
- 1 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1,5 dl Jordgubbar
Mandelcrunch
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.
Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.
Grädda i cirka 7-8 minuter.
Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.
Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.
Cheesecakefyllning
Vispa ihop yoghurt, färskost, vaniljpulver och sötning.
Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten.
Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.
Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.
Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.