Go Back
+ servings
En dessert med jordgubbar och smulor i ett klart glas, med en rosa krämig fyllning.
Print
5 av 3 röster

Jordgubbscheesecake i glas

Jordgubbscheesecake i glas är en otroligt enkel men fantastiskt god och somrig efterrätt som passar dig som äter lchf helt perfekt.
Active Time30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

Mandelcrunch

  • 100 g Smör
  • 3 dl Mandelmjöl
  • 1-2 msk Sötning

Cheesecakefyllning

  • 300 g Färskost
  • 3 dl Grekisk yoghurt (10%)
  • 1 dl Sötning
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 dl Jordgubbar

Instruktioner

Mandelcrunch

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och sötning.
  • Bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt till ett jämnt lager.
  • Grädda i cirka 7-8 minuter. Degen ska få lite färg, men akta så det inte bränns, så håll koll.
  • Ta ut och låt svalna. Smula sedan sönder till lagom stora bitar, efter tycke.

Cheesecakefyllning

  • Vispa ihop yoghurt, färskost, vaniljpulver och sötning.
  • Mosa jordgubbarna och vispa ner de i smeten. Vispa ordentligt så att du får en jämn och fluffig smet.
  • Lägg lite kaksmulor i botten av ett glas. Varva sedan smet, kaksmulor om vartannat tills du har en lagom portion i glaset.
  • Toppa med lite jordgubbar och lite kaksmulor.