Go Back
+ servings
En tallrik med zucchiniplattor, tomater, spenat och en grön sås i ett glas.
Print
Inga röster än

Jills zucchiniplättar med fetaost och chili

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 dl grädde 40%
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 msk sesammjöl
  • 150 g ffetaost
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 250 g zucchini
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 50 g smör till stekning

Instruktioner

  • Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.
  • Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
  • Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.
  • Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.