Go Back
+ servings
En semla med grädde på en vit tallrik med mönster, med en gaffel bredvid.
Print
Inga röster än

Jills semlor

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

Bullarna

  • 2 st ägg
  • 1 dl kesella
  • 50 g smör (rumstempererat)
  • 1 dl sötning
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma (malen)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 st ägg till pensling

Fyllning

  • 1 st sats mandelmassa (recept i beskrivningen)
  • 5 dl grädde (vispad)
  • 1 tsk Sukrin melis eller annan florsötning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att smeten/degen hinner bli fast.
  • Rulla till 5 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, pensla med uppvispat ägg. Grädda i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
  • Skär ut locket, klicka i mandelmassa i gropen, spritsa över grädde. Lägg på locket och pudra till sist din skapelse med Sukrin Melis.