Go Back
+ servings
Kryddig cheddar dipp i en gul skål med paprika på toppen, med en annan grön skål i bakgrunden.
Print
5 av 1 röst

Jills heta cheddardipp

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Lättlagat, Såser & röror, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl cheddarost (riven)
  • 1 msk jalapeños (finhackade)
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk olja

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök riktigt fint. Fräs det i lite olja tills det är mjukt.
  • Blanda ner övriga ingredienser i kastrullen och sänk värmen på plattan. Rör om tills osten har smält och du har fått en fin jämn dipp. Det får absolut inte koka!
  • Häll upp i skål och dippa på!