Go Back
+ servings
En skål med sockerfri crème brûlée toppad med hallon och en sked.
Print
3,67 av 12 röster

Jills goda sockerfria Crème Brûlée

Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st äggulor
  • 2 dl grädde 40%
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 tsk sötning

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
  • Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.
  • Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.
  • Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.
  • Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.