Go Back
+ servings
En bit rabarberkaka på en tallrik med grädde och en skål med mer grädde i bakgrunden.
Print
4 av 1 röst

Jills goda rabarberkaka

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

Rabarberkakan

  • 100 g smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl mascarpone
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1,5 dl sötning
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 st rabarberstjälkar
  • 2 msk sötning
  • 50 g smör

Vaniljgrädden

  • 3 dl grädde 40%
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk sötning

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 150 grader.
  • Smält smöret (100 gram). Rör ihop de torra ingredienserna (1 krm vaniljpulver, mandelmjöl, kokosmjöl, 1.5 dl sötning, bakpulver och fiberhusk). Blanda ner ägg, mascarpone och de torra ingredienserna i smöret.
  • Skala rabarbern (ta bort det trådiga yttersta) och skär upp dem i mindre bitar. Blanda ihop med 2 msk sötning.
  • Smöra en springform. Häll upp smeten i den och fördela rabarbern över och lägga lite klickar av smör ovanpå.
  • Ställ in i ugnen och grädda i cirka 30 minuter.
  • Vispa ihop grädde, 1 msk sötning och 2 krm vaniljpulver till en lagom konsistens.
  • Ta ut kakan och låt den svalna lite. Skär upp i bitar och servera med lite vaniljgrädde.