Go Back
+ servings
En tallrik med kycklinglår i sås, serverad med kål på sidan.
Print
Inga röster än

Indisk spenatsås

En kryddig mejerifri indisk sås (utom smöret) med autentiska indiska smaker till t.ex kyckling. Passar dig som äter LCHF/lågkolhydratkost.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 4
Author: Amonazon

Materials

Kryddor

  • 1 st hackad gul lök
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 6-7 cm tomatpuré från tub
  • 2 msk smör

Såsen

  • 1 burk kokosgrädde
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 näve hela kardemummakapslar (valbart)
  • 6 bitar fryst spenat

Protein

  • Färdiggrillad kyckling eller lamm eller fläsk eller räkor

Instruktioner

  • Fräs ihop kryddorna i smör några minuter
  • Tillsätt kokosgrädde, lime, ingefära, spenat och eventuellt kardemumma.
  • Puttra tills såsen börjar tjockna
  • Tillsätt valbart protein i såsen och låt puttra några minuter.
  • Servera med t.ex blomkålsris och sallad.