Go Back
+ servings
En bild som visar meddelandet 'Ingen bild tillgänglig' på en grå bakgrund.
Print
Inga röster än

Indisk fläskköttsgryta

Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg picnicbog Eller annat benfritt fläskkött.
  • 200 g morot
  • 150 g rödlök
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 3 msk kofta masala
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk olivolja
  • 50 g smör (normalsaltat)
  • 2 msk kalvfond (koncentrerad)

Instruktioner

  • Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i olja och smör i en stekpanna. Salta och peppra under tiden du bryner dem. Lägg dem i en gryta.
  • Skär ner morot, lök och hacka vitlöken. Fräs dem i stekapanna och krydda med kofta masalan och låt kryddan fräsa med någon minut. På så vis växer smakerna fram ytterligare i kryddorna. Häll ner grönsakerna i grytan och koka ur pannan med lite vatten som du häller ner i grytan sen.
  • Häll på de krossade tomaterna i grytan och lägg i buljongen. Fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Ha inte i för mycket vatten, då blir det blaskigt sen.
  • Låt koka tills det att köttet är mört och fint. Cirka 25 minuter i tryckkokare eller en timme på vanligt vis.
  • När köttet är mört så häller du i creme fraichen och låter den koka med i cirka fem minuter.
  • Smaka av med salt och servera sen tillsammans med något gott tillbehör..