Go Back
+ servings
Grillade scampi som ligger på ett grillgaller med tydliga grillmärken.
Print
Inga röster än

Het limescampi

Förberedelser30 minuter
Active Time5 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Förrätt, Grillat, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 400 g scampi (rå)
  • 15 g vitlök
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk olja
  • 1 st lime
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Skala scampin när den är rå. Lägg i en bunke.
  • Pressa vitlöken och riv skalet av limen. Det är bara det yttersta gröna du skall ha på skalet. Pressa saften ur limen.
  • Blanda ihop alla ingredienser tillsammans med scampin och låt stå 20-30 minuter.
  • Grilla på hög värme någon minut på varje sida. Servera direkt!