Go Back
+ servings
Skivad grillad kyckling med limeklyftor och chili på en tallrik.
Print
5 av 3 röster

Het limekyckling

Het limekyckling är ett recept på kyckling för dig som gillar lite mer smak. Ett väldigt populärt recept som passar såväl LCHF och även andra.
Förberedelser5 minuter
Active Time25 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Huvudrätt, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Asiatiskt
Keyword: enkla kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 msk tamarisoja
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 st lime
  • 2 msk olja
  • 50 g smör

Instruktioner

  • Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
  • Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
  • Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.
  • Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.
  • Servera och njut av god kyckling!

Anteckning

Servera gärna tillsammans med en god sås, till exempel sesammajonnäs eller en smarrig vitlökssås.
Blomkålsris är toppen till, eller så bara ett gott vitkålsmos.