Go Back
+ servings
En tallrik med kebabkött, grönsaker och sås, dekorerad med skivor av gurka och paprika.
Print
3,25 av 4 röster

Hemlagat kebabkött

Förberedelser10 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 10 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1,5 kg köttfärs
  • 2 st äggulor
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk salt
  • 2 msk lökpulver
  • 3 msk spiskummin (malen)
  • 5 g vitlök (pressad)

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 100 grader.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och forma köttet till en jämn rulle. Se till att du pressar den ordentligt så att den blir riktigt kompakt och inte har några lufthål.
  • Rulla in den i ugnsfolie och lägg den med skarven neråt på ett galler. Detta för att vätska och fett skall kunna rinna ut ur den. Alternativt så sticker du några hål i botten på den. Det viktiga är vätskan skall kunna rinna ur.
  • Placera gallret i mitten av ugnen och ställ en plåt under som kan fånga upp all vätska. Stek den i tre timmar.
  • Ta ut den och ta bort folien och låt rullen svalna ordentligt. När den svalnat så lägger du in den i kylen och låter den bli riktigt kall. Ta sen ut den och skär tunna fina strimlor av den.
  • Strimlorna kan du sedan steka i lite smör eller så värmer du bara upp dem och äter som de är.