Hemgjord vit choklad
Krämig hemgjord vit choklad i LCHF-stil. Gjord på kakaosmör och sötad utan socker – enkel, lyxig och perfekt för chokladälskare!
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Godis, Sötsaker
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: egen vit choklad, nyttigare choklad
Yield: 1 chokladkaka
Author: Lari Salminen
- 3 tsk mjölkpulver Eller kokosmjölkpulver
- 0,75 dl sukrin melis
- 1 nypa vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 60 g hackat kakaosmör
Blanda mjölkpulver, sukrin melis, vaniljpulver och salt i en skål. Se till att få bort alla klumpar för en helt slät blandning.
Smält kakaosmöret försiktigt över ett vattenbad.
Rör ner de torra ingredienserna i det smälta kakaosmöret och vispa tills allt är väl blandat och du har en jämn smet.
Häll smeten i en passande form. För praliner, använd en pralinform, eller för en chokladkaka, klä en plastlåda med bakplåtspapper och häll smeten där.
Låt chokladen svalna och stelna innan den används. Perfekt för bakning!
Om du inte vill använda vanligt mjölkpulver, så kan du välja att använda dig av kokosmjölkpulver istället.
Då blir din vita choklad vegansk dessutom.