Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Hasselnötsmuffins
Goda och lättbakade hasselnötsmuffins som är glutenfria, sockerfria och helt anpassade för lchf.
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor
Yield:
10
stycken
Author:
Lari Salminen
Materials
Muffins
2
st
ägg
1
dl
sötning
¾
dl
grädde
1
dl
mandelmjöl
1
dl
pofiber
1
msk
fiberhusk
2
tsk
bakpulver
1
tsk
kanel
½
tsk
kardemumma
1
krm
malen ingefära
1
dl
hasselnötter
Frosting
25
g
rumsvarmt smör
100
g
färskost
2
msk
sötning
Instruktioner
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.
Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.
Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.
Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.
Frosting
Vispa alla ingredienser till jämn kräm.
Anteckning
Du kan självklart byta ut hasselnötter mot andra nötter om du vill.