Go Back
+ servings
Fem hasselnötsmuffins med grädde och hackade nötter på toppen, placerade på en tallrik.
Print
Inga röster än

Hasselnötsmuffins

Goda och lättbakade hasselnötsmuffins som är glutenfria, sockerfria och helt anpassade för lchf.
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Yield: 10 stycken
Author: Lari Salminen

Materials

Muffins

  • 2 st ägg
  • 1 dl sötning
  • ¾ dl grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 dl hasselnötter

Frosting

  • 25 g rumsvarmt smör
  • 100 g färskost
  • 2 msk sötning

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötning fluffigt.
  • Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.
  • Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.
  • Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.
  • Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
  • Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.

Frosting

  • Vispa alla ingredienser till jämn kräm.

Anteckning

Du kan självklart byta ut hasselnötter mot andra nötter om du vill.