Go Back
+ servings
Hasselbackkyckling fylld med fetaost serverad på en tallrik med pasta.
Print
4,43 av 26 röster

Hasselbackskyckling med fetaost

Hasselbackskyckling är ett recept som är helt magiskt gott. Ett väldigt roligt sätt att servera en kyckling på som dessutom smakar riktigt bra. Anpassat för LCHF!
Förberedelser15 minuter
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kycklingrecept
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st kycklingfiléer
  • 150 g spenat (frusen)
  • 10 g vitlök
  • 100 g färskost (naturell)
  • 100 g fetaost
  • 100 g riven ost
  • 1 msk chilipulver
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 30 g smör

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad vitlök. Salta och peppra lite.
  • Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.
  • Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.
  • Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.
  • Salta och peppra.
  • Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.
  • Gratinera i cirka 25-30 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.