Go Back
+ servings
En skiva vörtbröd med skivor av kött på en tallrik, med en hel limpa vörtbröd i bakgrunden.
Print
5 av 2 röster

Hannahs LCHF-vörtbröd

Förberedelser10 minuter
Active Time40 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bröd & kex, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk vörtkrydda
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 dl sockerfri julmust
  • 5 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa äggen några minuter med elvisp, så det blir pösigt.
  • Blanda ihop crème fraiche och julmust i en annan bunke.
  • Tillsätt julmusten i äggen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Låt smeten stå och svälla några minuter.
  • Klä en avlång bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten i den.
  • Ställ in brödet längst ner i ugnen och grädda i cirka 40-45 minuter.i:9a
  • Ta ut brödet och låt det svalna en stund innan du tar ut det ur formen. Låt det sedan ligga och vila på ett galler med handduk över tills det har svalnat helt.i:10a
  • Servera med julskinka och god senap till.