Go Back
+ servings
Lättbakade fröbröd med frön och nötter staplade på en yta.
Print
Inga röster än

Hannahs lättbakade lchf-fröbröd

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st ägg
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 nypa salt
  • 1,5 msk majonnäs
  • 1,,5 tsk bakpulver
  • 3,5 dl riven ost
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 0,5 dl psylliumfrön (mörka)
  • 1 dl mandelmjöl

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ihop crème fraiche, majonnäs och ägg till en klumpfri smet.
  • Blanda ner den rivna osten.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och blanda sedan ner i smeten.
  • Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Smeta ut den med en slickepott till lagom storlek, cirka 1 cm tjockt blir bra.
  • Ställ in mitt i ugnen och grädda cirka 10-12 minuter. Har du inte varmluft kanske du får grädda det lite längre.