Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås
Ett lchfrecept på saftiga och goda halloumifärsbiffar med en gräddig tomatsås. Perfekt mat som funkar bra som lunch, men även till god middag.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Såser & röror
Yield: 6
Author: Amonazon
Halloumifärsbiffar
- 500 g köttfärs
- 0,5 st gul lök
- 200 g halloumi
- 1 st ägg
- 1 tsk oxfond
- 1 tsk sambal oelek
- 1 nypa vitpeppar
- 2 msk smör
- 1 nypa torkad oregano (valfritt)
Gräddig tomatsås
- 200 g krossade tomater
- 0,5 dl grädde
- 1 tsk hackad basilika
- 1 tsk brynt schalottenlöksfond
- 1 nypa salt
- vitpeppar
- chilipulver
- 1 tsk balsamvinäger
Halloumifärsbiffar
Hacka löken fint.
Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.
Riv halloumin fint.
Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.
Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.
Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.