Go Back
+ servings
Två köttbullar serverade med grönsallad och en krämig sås på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsås

Ett lchfrecept på saftiga och goda halloumifärsbiffar med en gräddig tomatsås. Perfekt mat som funkar bra som lunch, men även till god middag.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Såser & röror
Yield: 6
Author: Amonazon

Materials

Halloumifärsbiffar

  • 500 g köttfärs
  • 0,5 st gul lök
  • 200 g halloumi
  • 1 st ägg
  • 1 tsk oxfond
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 nypa torkad oregano (valfritt)

Gräddig tomatsås

  • 200 g krossade tomater
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk hackad basilika
  • 1 tsk brynt schalottenlöksfond
  • 1 nypa salt
  • vitpeppar
  • chilipulver
  • 1 tsk balsamvinäger

Instruktioner

Halloumifärsbiffar

  • Hacka löken fint.
  • Stek löken mjuk i lite smör, låt svalna.
  • Riv halloumin fint.
  • Blanda den svalnade löken och alla de andra ingredienserna till färssmeten.
  • Provstek en liten biff och smaka av om det behövs mer krydda.
  • Stek 12 små eller 6 stora biffar i smör ca 2 minuter per sida.

Gräddig tomatsås

  • Häll alla ingredienserna till tomatsåsen i en kastrull och låt koka ihop på medel värme i 10-15 minuter.
  • Servera biffarna med såsen och valfri sallad till.