Go Back
+ servings
En glasburk med hallonsylt och en sked, omgiven av färska hallon.
Print
5 av 1 röst

Hallonsylt

Egen hemgjord hallonsylt som är sockerfri och helt lchf-anpassad!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Måltid: Såser & röror, Sötsaker, Tillbehör
Yield: 10 portioner
Author: Lari Salminen

Equipment

  • Kastrull
  • Glasburk med lock

Materials

  • 500 g hallon
  • 1 dl sötning
  • 1 tsk xantangummi
  • 1 dl vatten Mängd beroende på hur mycket vätska bären innehåller.

Instruktioner

  • Koka upp hallon och sötning i en kastrull under omrörning så att inget fastnar i botten eller bränner vid.
  • Under tiden du kokar hallonen kan du passa på att sterilisera burkar och lock.
  • När hallonen har kokat upp och sötningen lösts upp, och du har smakat av mängden sötma, så rör du ner xantangummi.
  • Ställ tillbaka på värme och rör om så att xantangummit löses upp, det är lätt att det klumpar sig, men fortsätt att röra.
  • Låt puttra några minuter så att du ser hur tjockleken på hallonsylten är. Späd med lite vatten om det behövs.
  • Tänk på att hallonsylten kommer att tjockna ytterligare lite när den har kallnat.
  • Häll upp den kokande sylten direkt i steriliserade burkar och sätt på locket direkt och vrid åt ordentligt.
  • Ställ åt sidan och låt svalna.