Hallonsylt
Egen hemgjord hallonsylt som är sockerfri och helt lchf-anpassad!
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Måltid: Såser & röror, Sötsaker, Tillbehör
Yield: 10 portioner
Author: Lari Salminen
Kastrull
Glasburk med lock
- 500 g hallon
- 1 dl sötning
- 1 tsk xantangummi
- 1 dl vatten Mängd beroende på hur mycket vätska bären innehåller.
Koka upp hallon och sötning i en kastrull under omrörning så att inget fastnar i botten eller bränner vid.
Under tiden du kokar hallonen kan du passa på att sterilisera burkar och lock.
När hallonen har kokat upp och sötningen lösts upp, och du har smakat av mängden sötma, så rör du ner xantangummi.
Ställ tillbaka på värme och rör om så att xantangummit löses upp, det är lätt att det klumpar sig, men fortsätt att röra.
Låt puttra några minuter så att du ser hur tjockleken på hallonsylten är. Späd med lite vatten om det behövs.
Tänk på att hallonsylten kommer att tjockna ytterligare lite när den har kallnat.
Häll upp den kokande sylten direkt i steriliserade burkar och sätt på locket direkt och vrid åt ordentligt.
Ställ åt sidan och låt svalna.