Go Back
+ servings
Två skålar med rosa dessert, grädde och blåbär i en neutral miljö.
Print
3,70 av 10 röster

Hallonpannacotta på kokosmjölk

Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 6
Author: Åsa

Materials

  • 100 g färska hallon
  • 2,5 dl extra krämig kokosmjölk
  • 1 st lime skal och saft
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 st gelatinblad
  • 6 droppar steviadroppar

Topping

  • Vispad kokosgrädde
  • Färska blåbär och- eller hallon

Instruktioner

  • Vispa samman hallon, kokosmjölk, lime och vaniljpulver i en kastrull, koka upp. Mixa slätt (använde stavmixer), sila bort kärnor med en finmaskig sil och rör ner blötlagda (ca 5 min.) urkramade gelatinblad och stevia.
  • Häll upp smeten i formar (tog mazarinformar blir då ca 6-7 st. små) och låt stå i kylen minst ett dygn. Värm formar lätt, lossa lite runt kanter med tunn kniv och stjälp upp på fat. Spritsa kokosgrädde, lägg blåbär och/eller hallon vid sidan.