Gubbröra
Bästa gubbröran! Nu kan du göra en helt egen god gubbröra att ha till påsk- och midsommarbuffén. Denna är fullt godkänd för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 200 g Zucchini
- 2 Ägg, hårdkokta och kalla
- 200 g Matjesill (1 burk)
- 1 dl Smetana
- 2-3 msk majonnäs
- 2 msk Finskuren gräslök
- 2 msk Hackad dill
- 2 msk Finhackad rödlök
- salt
- nymalen svartpeppar
Förberedelse
Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna.
Hacka de sedan.
Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället.
Dela på längden och ta bort kärnhuset.
Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.
Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.
Ställ åt sidan och låt kallna helt.
Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.
Montering
Blanda ihop majonnäs, smetana, dill och gräslök.
Vänd ner ägg, zucchini och sill.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.
Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?