Go Back
+ servings
En glasburk med gubbröra, en svensk kall sås, med en sked som lyfter upp en del av innehållet.
Print
3 av 2 röster

Gubbröra

Bästa gubbröran! Nu kan du göra en helt egen god gubbröra att ha till påsk- och midsommarbuffén. Denna är fullt godkänd för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Zucchini
  • 2 Ägg, hårdkokta och kalla
  • 200 g Matjesill (1 burk)
  • 1 dl Smetana
  • 2-3 msk majonnäs
  • 2 msk Finskuren gräslök
  • 2 msk Hackad dill
  • 2 msk Finhackad rödlök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Förberedelse

  • Om du inte har kokat äggen, så gör det och låt de svalna. Hacka de sedan.
  • Skala bort det yttersta på zucchinin så att du har en vit zucchini istället. Dela på längden och ta bort kärnhuset.
  • Tärna upp i cirka ½ cm stora tärningar.
  • Fräs zucchinin lätt i lite smör så att den blir lite mjuk. Dock ska den inte vara helt mjuk, utan mer al dente.
  • Ställ åt sidan och låt kallna helt.
  • Låt matjessillen rinna av och tärna den fint.

Montering

  • Blanda ihop majonnäs, smetana, dill och gräslök.
  • Vänd ner ägg, zucchini och sill.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Låt stå kallt minst några timmar innan du serverar den.
  • Servera gubbröran på en bit fröknäcke eller varför inte på en skiva gott lchf-bröd?
    Två skivor bröd med gubbröra på en tallrik, med en burk gubbröra i bakgrunden.