Go Back
+ servings
En skiva grönsaksfärskosttårta med kött och sås på en tallrik.
Print
5 av 4 röster

Grönsakstårta

Förberedelser25 minuter
Active Time50 minuter
Total tid1 timme 15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 8
Author: Lari Salminen

Materials

  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 150 g broccoli
  • 150 g blomkål
  • 75 g purjolök
  • 15 g vitlök
  • 125 g färsk parmesan (riven)
  • 2 dl smetana
  • 5 st ägg
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 1 msk örtsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 nypa svartpeppar (nymalen)

Instruktioner

  • Riv alla grönsaker grovt utom purjolöken och tomaterna som di strimlar fint istället. Riv/hacka/pressa vitlöken med.
  • Fräs grönsakerna i olivolja så de blir mjuka (al dente). Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Blanda under tiden ihop ägg, smetana, parmesan och salt och peppar i en stor bunke. Blanda ner grönsakerna i smeten. Smaka av med salt och peppar så att det smakar ok.
  • Ta en springform och lägg dubbla bakplåtspapper i den. Häll i smeten i formen.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 50 minuter tills det att den satt sig helt i mitten.
  • Ta ut och servera direkt om du skall ha den som varmt tillbehör eller så låter du den svalna och serverar den kall senare.