Go Back
+ servings
Grillad köttbit serverad med sås och grönsaker på en vit tallrik.
Print
4,43 av 7 röster

Grönpepparsås

Grönpepparsås är nog en av de mer klassiska såserna man kan ha till kött. En otroligt god sås som passar ypperligt till allt kött.
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 50 g Schalottenlök
  • 20 g Smör
  • 3 msk Grönpeppar (i lag)
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)
  • 3 msk Cognac
  • 1 dl Vatten
  • 5 dl Grädde
  • 1 tsk Fransk senap
  • 1 tsk Soja (glutenfri)

Instruktioner

  • Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,
  • Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.
  • Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.
  • Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.
  • När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera och njut!