Grönpepparsås är nog en av de mer klassiska såserna man kan ha till kött. En otroligt god sås som passar ypperligt till allt kött.
Förberedelser5 minuterminuter
Active Time30 minuterminuter
Total tid35 minuterminuter
Måltid: Såser & röror
Yield: 6
Author: Lari Salminen
Materials
50gSchalottenlök
20gSmör
3mskGrönpeppar (i lag)
2mskKalvfond (koncentrerad)
3mskCognac
1dlVatten
5dlGrädde
1tskFransk senap
1tskSoja (glutenfri)
Instruktioner
Hacka löken fint. Fräs den i smöret så att den mjuknar lite. Löken skall inte få färg,
Lägg i grönpepparn och krossa 10-15 korn med en sked.
Slå på kalvfond, cognac och vatten och låt allt koka upp.
Häll i grädden och låt sedan såsen koka upp och reducera på medelvärme tills det att du har en lagom simmig såskonsistens. Det tar lite tid, så ha tålamod.
När såsen har lagom konsistens tillsätter du senap och soja. Smaka av med salt och peppar.