Go Back
+ servings
En vit skål med grönkålschips på en grå yta.
Print
5 av 4 röster

Grönkålschips

Grönkålschips är ett så otroligt mycket mer nyttigt alternativ till vanliga chips. Det är dessutom otroligt lätt att göra hemma. Perfekt fredagsmys!
Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Snacks & tilltugg
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 200 g Grönkål
  • 2 msk Olivolja
  • 1 knivsudd Cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Andra kryddor som du tycker om. Vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver eller liknande.

Instruktioner

  • Värm ugnen till 125 grader, varmluft.
  • Skölj grönkålen och låt den rinna av.
  • Repa grönkålen, det vill säga dra av bladen längs stammen. Riv sedan bladen i lagom stora bitar.
  • Tillsätt olja och kryddor och massera in oljan och kryddorna. Använd gärna nitrilhandskar.
  • Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut bladen på dem. Se till att det inte är för tätt, då blir det svårare för grönkålen att torka.
  • Ugnsbaka i 25-40 minuter. Kolla chipsen noga mot slutet, för då går det fort! Tiden är helt beroende på hur din ugn funkar. Så se till att hålla koll.
  • Ta ut chipsen när de är frasiga och stela. Låt svalna och njut sedan av goda grönkålschips.
    En vit skål fylld med grönkålschips på en grå yta med fler chips runtom.