Grönkål- och avokadoröra
Grönkål- och avokadoröra är en fräsch LCHF-dipp med lime, vitlök och nötter. Perfekt till grillat, som dipp eller på LCHF-knäcke.
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Keyword: god dipp med avokado, laga mat med grönkål
Yield: 3 dl
Calories: 109kcal
Author: Lari Salminen
- 1 st stor avokado
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st röd chili
- 30 g nötter pekannötter/valnötter/pinjenötter
- 50 g grönkål
- 1 msk olivolja
- Salt att smaka av med
- 1 msk limejuice
Dela avokadon och ta bort kärnan. Skrapa ur fruktköttet och lägg i en skål.
Mosa med en gaffel eller skär i små bitar beroende på om du vill ha en slät eller grov röra.
Ta bort de grova stjälkarna från grönkålen. Skölj bladen noggrant och torka dem. Skär eller riv bladen i mindre bitar.
Lägg avokado och grönkål i en mixer eller matberedare. Tillsätt hackade nötter, olivolja och pressad limejuice.
Mixa till en jämn dipp eller låt den vara lite grov om du föredrar det.
Häll över röran i en burk med tätt lock. Täck ytan med ett tunt lager olja innan du stänger locket. Det hjälper till att behålla den fräscha gröna färgen.
Kalorier: 109kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 2g | Fett: 10g | Fiber: 2g