Go Back
+ servings
En tallrik med grillspett, ajvarröra och en potatisrätt.
Print
5 av 1 röst

Grillspett med ajvarröra

Dessa grillspett med ajvarröra hämtar smakerna från Iran och passar perfekt att lägga på grillen. Supergott tillsammans med god ajvarröra.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

Grillspetten

  • 1 kg Köttfärs
  • 1,2 dl Grytblandningskrydda
  • 1 ägg
  • Salt efter smak
  • nymalen svartpeppar
  • Rivet skal av 0,5 citron
  • Olja för att pensla på köttet

Ajvarröra

  • 2 st Zucchini (valfri färg)
  • 1 Röd paprika
  • 1 Gul paprika
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 Gul lök
  • 1,5 dl Ajvar relish
  • 1 msk Tomatpuré
  • Salt efter smak
  • nymalen svartpeppar

Förslag på tillbehör

  • Vitkålspanna
  • Krämig rättikagratäng
  • Ugnsbakad spetskål

Instruktioner

Ajvarröran

  • Skär ner alla ingredienser i ungefär lika stora bitar, förutom vitlöken som du bara hackar grovt.
  • Bryn grönsakerna i lite olivolja.
  • Tillsätt ajvar relish och tomatpuré. Salta och peppra.
  • Låt koka upp och lägg på ett lock och låt allt puttra på svag värme under tiden vi gör spetten. Håll ett öga på röran, den får inte torka ut helt. Om det blir för torrt så tillsätt lite vatten. Den ska puttra tills du har en fin röra med mjuka grönsaker.

Grillspetten

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn och fin färs.
  • Forma färsen runt några grillspett. Storleken beror lite på hur stora spett du har.
    Råa köttfärsspett med örter i en rad på en plåt.
  • Pensla färsen med olja och grilla de sen, alternativt stek de i stekpanna eller ugn.