Go Back
+ servings
Tre grillade kycklingspett med svamp på ett grillgaller.
Print
5 av 1 röst

Grillade kycklingspett

Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Kött

  • 1 kg kycklingfilé

Marinad

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk tomatpuré
  • 3 msk tamarisoja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm Rökt paprika
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4 st vitlöksklyftor Rivna/hackade
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Skär kycklingen i ganska stora bitar. Tänk cirka 6 bitar på en hel bröstfilé.
  • Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
  • Lägg kycklingen i en plastpåse och slå marinaden över. Knyt ihop och knåda påsen så att marinaden fördelas över kycklingen. Låt marinera minst en timme.
  • Fördela kycklingen på dina grillspett. Det räcker till cirka 4 spett.
  • Grilla tills köttet är genomstekt och servera direkt!