Go Back
+ servings
Grillade färsbiffar med grillränder på ett grillgaller.
Print
Inga röster än

Grillade färsbiffar

Superenkla och smakrika grillade färsbiffar som är ett toppenalternativ till klassiska pannbiffar. Toppen att äta på sommaren med goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Nötfärs
  • 1 st ägg
  • 2 msk Lökpulver
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 0,5 dl Pofiber
  • 2 msk Tamarisoja
  • Skalet av 1 citron
  • 1 tsk Sambal oelek
  • 1 dl Turkisk yoghurt
  • 1 tsk Örtsalt
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk Pressad citron
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 dl Färska örter

Du behöver

  • Matberedare
  • Grill
  • Kniv
  • Skärbräda

Instruktioner

  • Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.
  • Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke. Blanda runt till en jämn färs.
    Köttfärs som blandas i en köksmaskin med en metallskål och en visp.
  • Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.
  • Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.
    En tallrik med grillade färsbiffar formade som platta bollar, med örter synliga i blandningen.
  • Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster. Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.
    Färsbiffar som grillas på en grill med tydliga grillränder.
  • Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.
  • Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.