Grillade färsbiffar
Superenkla och smakrika grillade färsbiffar som är ett toppenalternativ till klassiska pannbiffar. Toppen att äta på sommaren med goda tillbehör.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid25 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 800 g Nötfärs
- 1 st ägg
- 2 msk Lökpulver
- 1 msk Vitlökspulver
- 0,5 dl Pofiber
- 2 msk Tamarisoja
- Skalet av 1 citron
- 1 tsk Sambal oelek
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 1 tsk Örtsalt
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 msk Pressad citron
- 1 msk Paprikapulver
- 1 dl Färska örter
Du behöver
- Matberedare
- Grill
- Kniv
- Skärbräda
Tänd grillen i god tid, speciellt om du ska grilla med kol som tar lite längre tid att få igång.
Lägg alla ingredienser i en matberedare eller om du blandar för hand i en stor bunke.
Blanda runt till en jämn färs.
Gör ett stekprov av en liten klick färs. Detta för att avgöra om det behövs lite mer salt eller annan smaksättning.
Forma lagom stora biffar och lägg på ett fat eller en tallrik.
Lägg biffarna på grillen på direkt värme och grilla några minuter tills du har fått ett fint grillmönster.
Vänd på dom och sänk värmen lite. Om du grillar på kol så kan du lägga biffarna på indirekt värme.
Grilla biffarna tills dom är genomgrillade.
Lägg upp på fat och servera direkt med goda tillbehör.