Go Back
+ servings
Grillad yoghurtmarinerad kycklingfilé serverad med sallad och vit sås på en tallrik.
Print
Inga röster än

Grillad yoghurtmarinerad kyckling med fänkålstzatsiki

En god yoghurtmarinerad kyckling med en härligt fräsch fänkålstzatziki som passar perfekt till sommaren grillmiddagar. Toppengod mat!
Förberedelser20 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme 5 minuter
Måltid: Grillat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Johan

Materials

Kycklingen

  • 1 st Hel kyckling
  • 3 dl Yoghurt
  • 1 msk Paprikapulver
  • 1 tsk Spiskummin
  • 1 tsk Lökpulver (Eller färsk)
  • 1 krm Cayennepeppar
  • salt
  • Svartpeppar

Tzatziki

  • 1 st Fänkål
  • 3 dl Yoghurt
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Citronsaft
  • salt
  • Svartpeppar

Grekisk sallad

  • 2 st Tomater
  • 0.5 st Gurka
  • 1 st Fetaost
  • 2 dl Oliver
  • Sallat
  • 1 msk Oregano eller någon örtkrydda (gärna färsk)
  • Olivolja
  • Vinäger
  • salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda samman marinaden. Stycka kycklingen och lägg i marinaden. Grilla först över glöden så det blir fin yta. Grilla sedan indirekt tills dess att det är klart (ca 45 min). Skär fänkålen tunt. Pressa i vitlöken och blanda sedan ihop tzatzikin. Salladen är bara röra ihop.