Go Back
+ servings
Grillad kål med riven ost och hackade örter i en vit skål på ett blått bord.
Print
5 av 1 röst

Grillad spetskål

Grillad spetskål kan mycket väl vara ett av de bästa tillbehör man kan göra på en grill. Magiskt gott och så enkelt att göra! Perfekt tillbehör för lchf.
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 st Spetskål (helt huvud)
  • Olivolja
  • Riven/hackad vitlök
  • nymalen svartpeppar
  • Örtsalt
  • Riven parmesan
  • Pressad citron
  • Hackad persilja
  • Smält smör

Instruktioner

  • Dela spetskålen i fyra klyftor.
  • Salta och peppra.
  • Blanda olivolja med vitlök och häll detta över kålen.
  • Lägg på grillen. Har du gasolgrill så kör på du på låg värme så det inte bränner direkt. Kör du kol så lägger du de på indirekt värme.
  • Vänd på kålen lite då och då, så att du får en jämn och fin grillyta. Lite kommer säkert att bli bränt, men det gör inte så mycket. Det kan man ta bort sen om man vill.
    Fyra halvor av grillad spetskål som ligger på ett grillgaller.
  • Pensla på lite smält smör några gånger under grillningen.
  • När kålen är mjuk och har fått fin färg lägger du upp den på ett serveringsfat. Pressa lite citron över, riv parmesanost och strö hackad persilja över.
    Grillad spetskål som är toppad med riven ost och hackade örter i en vit skål.