Go Back
+ servings
Grillad sparris med citronskivor och riven parmesanost på en svart tallrik.
Print
Inga röster än

Grillad sparris med parmesanost och citron

Grillad sparris med parmesanost och pressad citron är en enkel och hälsosam rätt som passar perfekt som förrätt eller tillbehör.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Grillat, Lättlagat, Mejerifritt, Tillbehör
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Färsk sparris
  • 3 msk Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Parmesanost
  • Citron
  • Chili flakes

Instruktioner

  • För att förbereda sparrisen, skär bort de träiga ändarna och lägg på ett fat.
  • Blanda med olivolja, flingsalt och peppar.
  • Grilla sedan sparrisen i cirka 5-7 minuter tills den är mjuk och har en lätt grillad yta.
    Grillad sparris som ligger på ett grillgaller med rök som stiger upp.
  • Lägg upp sparrisen på ett serveringsfat och riv parmesanost över, ta så mycket som du tycker om. Pressa lite citron över och toppa med lite chili flakes om du vill.
  • Servera direkt och njut av goda smaker!