Grillad baconkladdkaka med glittriga mandlar
Grillad baconkladdkaka som man gör precis som det låter, på grillen. Choklad och bacon tillsammans är en riktigt fin kombination. Perfekt lchfdessert!
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Grillat
Author: Fridabref
Glittriga mandlar
- 2 dl Vatten
- 2 msk salt
- 200 g Mandlar
Baconkladdkaka
- 140 g Bacon
- 100 g Smör
- 100 g Mörk choklad, minst 70%
- 2 st ägg
- .5 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
- . 5 dl Hackade glittriga mandlar
Glittriga mandlar
Koka upp vatten och salt.
Lägg i mandlarna och låt de ligga i saltvattnet i cirka en minut.
Häll av vattnet
Låt torka i 200 grader i 10 minuter på bakplåtspapper.
Ställ åt sidan så länge.
Kladdkakan
Tänd grillen.
Tärna baconet fint och stekt det knaprigt i en stekpanna. Lägg det på ett hushållspapper. Spara fettet.
Bryn smöret tills det är ljusbrunt. Häll upp i en skål. Rör ner baconfettet
Bryt ner chokladen i fettet och rör tills allt är smält.
Vispa ägg, sötning och vaniljpulver pösigt.
Tillsätt bacon och chokladfettet och vänd ihop försiktigt.
Klipp ut ett runt bakplåtspapper lika stort som botten på en gjutjärnspanna. Smörj, lägg i pappret och bröa kanterna med tex mandelmjöl eller pofiber.
Häll i smeten, strö över ½ dl hackade glittriga mandlar.
Grädda på grillen, min grill blev idag 125 grader och då fick den gå 15 minuter. I 175 grader blir det ca 6 minuter. Kakan ska vara riktigt kladdig i mitten.