Go Back
+ servings
En skål med grekisk pytt i panna, toppad med fetaost och gräddfil.
Print
4 av 1 röst

Grekisk pyttipanna

Förberedelser12 timmar
Total tid12 timmar 30 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad mat, snabblagad mat
Yield: 6 portioner
Calories: 477kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g fläskfilé

Marinad:

  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl tamarisoja
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk färsk ingefära
  • salt + svartpeppar

Grönsaker

  • 1 st zucchini
  • 2 st stora tomater
  • 2 st paprikor
  • 2 st rödlök

Dressing

  • 1 paket fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • salt + svartpeppar

Instruktioner

Köttet (kvällen innan)

  • Putsa fläskfilén och skär i mindre bitar.
  • Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg ner fläskfilén.
  • Rör om och täck med folie, ställ in i kylen under natten.

Tillagning

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skär alla grönsaker i lika stora bitar.
  • Blanda allt i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Rör om någon gång.
  • Ta ut fläskfilén ur kylen, fördela köttet och marinaden över grönsakerna.
  • Sätt ugnen på grill, höj värmen till 275 grader (eller så högt din ugn klarar) och sätt in formen med grönsaker och kött högt upp i ugnen.
  • Grilla tills att köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen, smula över fetaost.

Dressing

  • Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera till pytten!

Nutrition

Kalorier: 477kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 24g | Fett: 40g | Fiber: 0,1g