Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4
av 1 röst
Grekisk pyttipanna
Förberedelser
12
timmar
t
Total tid
12
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat, Middagstips
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
lättlagad mat, snabblagad mat
Yield:
6
portioner
Calories:
477
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
500
g
fläskfilé
Marinad:
1
dl
olivolja
0,5
dl
tamarisoja
3
st
pressade vitlöksklyftor
1
tsk
sambal oelek
1
tsk
färsk ingefära
salt + svartpeppar
Grönsaker
1
st
zucchini
2
st
stora tomater
2
st
paprikor
2
st
rödlök
Dressing
1
paket
fetaost
2
dl
crème fraiche
0,5
dl
majonnäs
2
st
pressade vitlöksklyftor
salt + svartpeppar
Instruktioner
Köttet (kvällen innan)
Putsa fläskfilén och skär i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg ner fläskfilén.
Rör om och täck med folie, ställ in i kylen under natten.
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär alla grönsaker i lika stora bitar.
Blanda allt i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Rör om någon gång.
Ta ut fläskfilén ur kylen, fördela köttet och marinaden över grönsakerna.
Sätt ugnen på grill, höj värmen till 275 grader (eller så högt din ugn klarar) och sätt in formen med grönsaker och kött högt upp i ugnen.
Grilla tills att köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen, smula över fetaost.
Dressing
Blanda crème fraiche, majonnäs, vitlök och smaka av med salt och peppar. Servera till pytten!
Nutrition
Kalorier:
477
kcal
|
Kolhydrater:
4
g
|
Protein:
24
g
|
Fett:
40
g
|
Fiber:
0,1
g