Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,50
av
2
röster
Grekisk grönsaksomelett
Förberedelser
15
minuter
minuter
Active Time
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Lättlagat, Vegetariskt
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
broccoli
100
g
färska champinjoner
100
g
blomkål
100
g
paprika (röd)
100
g
rödlök
150
g
fetaost
5
st
ägg
2,5
dl
Grädde
3
st
vitlöksklyftor
50
g
oliver
100
g
körsbärstomater
5
msk
olivolja
30
g
smör
1
msk
torkad basilika
Instruktioner
Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.
Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
Tag ut den och servera med en god grönsallad.