Go Back
+ servings
En grekisk grönsaksomelett med körsbärstomater och broccoli i en stekpanna.
Print
4,50 av 2 röster

Grekisk grönsaksomelett

Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Lättlagat, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g broccoli
  • 100 g färska champinjoner
  • 100 g blomkål
  • 100 g paprika (röd)
  • 100 g rödlök
  • 150 g fetaost
  • 5 st ägg
  • 2,5 dl Grädde
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 50 g oliver
  • 100 g körsbärstomater
  • 5 msk olivolja
  • 30 g smör
  • 1 msk torkad basilika

Instruktioner

  • Skär ner alla grönsaker i en passande storlek. Ha dem gärna lite större för det ger mer textur och ser bättre ut.
  • Bryn champinjoner, blomkål och broccoli i olivoljan. Det ska få en vacker färg.
  • Lägg i vitlök, lök, oliver och paprika och salta och peppra lite. Låt det hela fräsa någon minut under tiden du rör om.
  • Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  • Slå äggsmeten över innehållet i stekpannan. Placera ut halverade tomater och smula ut fetaosten över hela omeletten.
  • Sätt in stekpannan i ugnen på 175 grader och låt den stå där tills det att omeletten har stelnat och fått en fin färg.
  • Tag ut den och servera med en god grönsallad.