Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Grekisk bondomelett
Förberedelser
20
minuter
minuter
Active Time
25
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid:
Kött, Lättlagat
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
100
g
morot
200
g
blomkål
120
g
bacon
1 paket.
100
g
paprika
Valfri färg.
50
g
rödlök
100
g
fetaost
80
g
oliver
6
st
ägg
3
dl
Grädde
1
tsk
torkad basilika
1
dl
riven ost
100
g
tomat
Instruktioner
Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.
Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.
Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.
Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
Häll smeten över det stekta i pannan.
Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.
Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.
Servera med en god sallad till.