Go Back
+ servings
En skiva grekisk bondomelett serverad med en sallad på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Grekisk bondomelett

Förberedelser20 minuter
Active Time25 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 100 g morot
  • 200 g blomkål
  • 120 g bacon 1 paket.
  • 100 g paprika Valfri färg.
  • 50 g rödlök
  • 100 g fetaost
  • 80 g oliver
  • 6 st ägg
  • 3 dl Grädde
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 dl riven ost
  • 100 g tomat

Instruktioner

  • Skär baconet i mindre bitar och stek på i en stor stekpanna som är ugnstålig.
  • Skär blomkål, morot, paprika och lök och stek med baconet en stund.
  • Lägg i oliverna och smula fetaosten över allt i pannan.
  • Blanda ägg och grädde i en bunke och krydda med salt, svartpeppar och basilika.
  • Häll smeten över det stekta i pannan.
  • Dela tomaterna och sprid ut dem uppe på pannan och strö osten över.
  • Låt den stå på plattan ett par minuter och sätt sen in den i ugnen på 175 grader tills det att den har stelnat och fått fin färg.
  • Servera med en god sallad till.