Go Back
+ servings
Skivad köttbit på en vit tallrik med en röd duk i bakgrunden.
Print
4,50 av 2 röster

Gravat kött

Förberedelser10 minuter
Active Time1 day
Total tid1 day 10 minuter
Måltid: Kött
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
  • 500 g Grovsalt
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Grovstött svartpeppar
  • 1 msk Grovstött vitpeppar
  • 2 msk Grovstött enbär
  • 1 msk Timjan

Instruktioner

  • Lägg köttet i en fryspåse. Täck köttet med grovsalt. Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock). Tag upp köttet och skölja utav det. Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär. Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.
    Köttbit inlagd i en genomskinlig plastpåse med salt, placerad i en skål.