Go Back
+ servings
En ugnsform med gratinerad lax täckt av ost och örter, bakad till gyllenbrun.
Print
5 av 2 röster

Gratinerad lax med ost och persilja

Detta receptet på gratinerad lax med ost och persilja är ett recept som kräver minimalt med jobb och blir toppengott ändå! Perfekt vardagsmat.
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lasse

Materials

  • 500 g Laxfile
  • Saft och rivet skal av 1/2 citron
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 dl grädde
  • 1 msk fiskfond, koncentrerad
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form. Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra.
  • Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet.
  • Smaksätt grädden med fiskfond och häll det runt laxen.
  • Sätt in i ugnen i 15-20 minuter tills det att laxen är färdig.