Go Back
+ servings
Gratinerad kotlett med tomater, bacon och grönsaker i en krämig sås.
Print
4,67 av 3 röster

Gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon

Ett superenkelt och gott recept på gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon. Detta kräver inte alls mycket jobb & smakar underbart gott!
Förberedelser10 minuter
Active Time30 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 700 g Benfri kotlettrad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 1 msk Dijonsenap
  • 3 dl Grädde
  • 1 dl Crème fraiche
  • 120 g Bacon
  • 3 st Tomater
  • 3 msk Hackad persilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att putsa och skiva upp kotlettraden i ett par cm tjocka skivor. Har du färdigskivad kotlett behöver du inte göra det och om du använder fläskfilé kan du istället skära den i lite större bitar.
  • Bryn kotletterna snabbt på hög värme i lite olja och smör. Salta och peppra. Lägg dom åt sidan på en tallrik eller liknande under tiden som vi fortsätter.
  • Strimla baconet och stek det i stekpannan tills det är riktigt knaprigt. Lyft upp och lägg åt sidan.
  • Hacka vitlöken och fräs den i samma stekpanna som du har stekt köttet i. Här finns det massor av smaker som vi vill få med i såsen.
  • Tillsätt grädde, crème fraiche och dijonsenap. Låt det hela koka ihop under omrörning.
  • Tillsätt köttet och låt nu allt stå och puttra tills du har en härlig konsistens på såsen. Cirka 20 minuter.
  • Under tiden som det puttrar på spisen så kan du dela tomaterna och kärna ur dom, vi vill bara använda fruktköttet. Har du problem med tomatskal så kan du skala dom först med.
  • När du har en bra konsistens på såsen, så tillsätter du tomaterna och hackad persilja i såsen.
  • Låt koka upp snabbt och ta sedan bort pannan från spisen.
  • Strö över det knaperstekta baconet och servera direkt.