Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Gräddstuvad grönkål
Gräddstuvad grönkål är ett krämigt och fylligt tillbehör för julbordet eller vardagen. Perfekt med kött eller som vegetariskt alternativ!
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Såser & röror
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
julbord, julbord lchf, jultillbehör, recept med grönkål
Yield:
4
portioner
Calories:
225
kcal
Author:
Lari Salminen
Materials
300
g
färsk grönkål
2
dl
vispgrädde
1
msk
smör
1
vitlöksklyfta
finhackad
1
tsk
muskotnöt
riven
Salt och svartpeppar efter smak
Riven parmesanost eller Västerbottensost
Att toppa med.
Instruktioner
Skölj och repa grönkålen från stjälkarna. Hacka bladen grovt.
Smält smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
Fräs den finhackade vitlöken i smöret tills den mjuknar lite, men låt den inte brännas.
Tillsätt grönkålen och låt den fräsa tills den börjar mjukna, ca 3–5 minuter.
Häll i grädden och låt småputtra i 10 minuter tills grönkålen är mjuk och grädden har tjocknat.
Krydda med riven muskotnöt, salt och svartpeppar. Smaka av och justera kryddningen vid behov.
Servera direkt som tillbehör till exempelvis julskinka, lax eller som en del av en vegetarisk måltid.
Toppa med lite riven parmesanost eller Västerbottensost.
Nutrition
Kalorier:
225
kcal
|
Kolhydrater:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Fett:
22
g
|
Fiber:
3
g