Glassig mousse
Enkel glassig mousse som är mjölkfri och utan tillsatt socker. Den här moussen är underbart krämig och går att variera i det oändliga, här smaksatte jag med Tuttifrutti-essence (den gröna) och jordgubb (den rosa).
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 6 portioner
Author: Anna Winér
- 12 dl kokosgrädde
- 12 krm agar agar -pulver
- Ev. valfri sötning efter smak
- Essencer bärpulver eller t.ex. kakao
- Livsmedelsfärg
Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen i minst 3 minuter. Gillar du inte en ton av kokos så tillsätt citronsaft som neutraliserar kokossmaken.
Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Förvara i kyl och servera gärna riktigt kall, dock ej från frysen!