Go Back
+ servings
Två skålar med vegansk mjukglass, en rosa och en grön, dekorerad med bär och sugrör.
Print
Inga röster än

Glassig mousse

Enkel glassig mousse som är mjölkfri och utan tillsatt socker. Den här moussen är underbart krämig och går att variera i det oändliga, här smaksatte jag med Tuttifrutti-essence (den gröna) och jordgubb (den rosa).
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Glass
Yield: 6 portioner
Author: Anna Winér

Equipment

  • Stavmixer

Materials

  • 12 dl kokosgrädde
  • 12 krm agar agar -pulver
  • Ev. valfri sötning efter smak
  • Essencer bärpulver eller t.ex. kakao
  • Livsmedelsfärg

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen i minst 3 minuter. Gillar du inte en ton av kokos så tillsätt citronsaft som neutraliserar kokossmaken.
  • Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
  • Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Förvara i kyl och servera gärna riktigt kall, dock ej från frysen!