Go Back
+ servings
Cheesecake med lax, gurka, tomater och örter på en svart plåt.
Print
Inga röster än

Ginas matiga cheesecake med lax

Överraska dina gäster med en matig cheesecake istället för söt?
Denna goda kaka fungerar istället för smörgåstårta även på finare fester. Eller varför inte göra en åt dig själv som söndagsmiddag ;) Om du vill göra en stor cheesecake som på bilden, dubbla receptet.
Som botten rekommenderar jag ett mörkt LCHF bröd som exempelvis Stenåldersbröd.
Förberedelser30 minuter
Active Time20 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Keyword: kräftskiva, smörgåstårta, sommarmat, studentskiva
Yield: 12
Author: i Ginas kök

Materials

  • 100 g smält smör
  • 250 g mörkt LCHF-bröd
  • 400 g färskost gräslök
  • 400 g färskost naturell
  • 200 g smetana
  • 2 dl grädde
  • 0,5 knippe färsk dill
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 st liten rödlök
  • 4 st gelatinblad
  • ½ dl pressad citron
  • 400 g kallrökt eller gravad lax

Förslag till garnering

  • Gurka
  • Kallrökt/gravad lax
  • Räkor
  • Rädisor
  • Ärtskott

Instruktioner

  • Smält smöret och blanda brödsmulorna med. Tryck brödet i bottnet på en 22cm bakform (med löstagbara kanter) och låt stelna i kylen.
  • Vispa grädden till hårt skum och tillsätt sedan alla färskostar och smetanan i grädden genom att röra om eller vispa sakta.
  • Förbered gelatinbladen och blanda dem i citronsaften. Häll gelatinet i ostmassan och blanda väl.
  • Skär laxen, löken och dillen i pyttesmå bitar. Rör in dem samt kryddorna i smeten.
  • Häll över smeten i bakformen och 'packa' den väl. Låt stelna några timmar i kylen.
  • Garnera precis innan servering.