Go Back
+ servings
Laxrulle med skivor av gurka, tomat och dill på toppen, serverad på en vit platta.
Print
5 av 2 röster

Ginas Laxrulle

Ginas laxrulle är en supergod och läcker rulle som utan problem ersätter en vanlig smörgåstårta. Helt anpassad till lchf eller keto.
Förberedelser1 timme
Active Time20 minuter
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Fisk & skaldjur, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept
Yield: 10
Author: i Ginas kök

Materials

Bottnet

  • 5 st ägg
  • 100 g färskost med vitlökssmak
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Fyllning

  • 200 g Skagenröra
  • 100 g smetana
  • 0,5 dl majonnäs
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 dl färsk dill
  • 1 nypa lite salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Garnering

  • 200 g färskost med smak av gräslök
  • 1 dl grädde
  • valfria dekorationer; ex. lax, dill, rom, rädisa

Instruktioner

Botten/bröd

  • Separera äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
  • Vispa i en annan skål äggulorna, färskosten, bakpulvret samt saltet till en jämn smet.
  • Rör ner äggvitorna i äggsmeten med en gaffel.
  • Häll smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper och fördela jämt över hela plåten. Grädda i 150°C cirka 20min.
  • När botten är färdig, lyft bort från plåten och rulla bottnen lätt (med bakplåtspappret kvar) från den korta sidan. Låt bottnen svalna.

Fyllning

  • Blanda skagenröra, smetana och majonnäs till en jämn smet. Sätt lite salt och svartpeppar. Smeta ut röran på brödet.
  • Skär laxen och dillen i riktigt små bitar och fördela jämt över rullen.
  • Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret till en spänd rulle. Låt gärna vila i kylen en stund.

Garnering

  • Vispa färskosten med grädden tills det är jämnt och fluffigt. Fördela jämnt över rullen. Dekorera.
  • Låt rullen sätta sig, gärna över natten (inplastad), i kylen.