Vispa äggulor och sötning riktigt fluffigt. Tillsätt guarkärnmjölet och blanda ihop.
Koka upp grädde, vatten och vaniljpulver i en stor kastrull och låt sjuda fem minuter. Dra åt sidan.
Vispa ner de vispade äggulorna i den varma grädden. Rör om hela tiden.
Värm försiktigt upp smeten igen tills det att den når en temperatur på absolut max 83 grader. Använd en termometer så att du har koll. Rör hela tiden så att inget fastnar i botten.
Häll upp smeten i en stor plåtbunke eller glasbunke eller något liknande som det kan svalna i. Ställ det i ett isbad så att det får svalna snabbt.
Plasta in och ställ in i kylen minst tre timmar, helst över natten. Den skall bli riktigt kall.
Häll sedan glassmeten i glassmaskinen och kör den enligt anvisningen på just din maskin. Skrapa över glassen i en förpackning och ställ i frysen om du inte har tänkt att äta den direkt.
Ta gärna ut glassen 30 minuter innan servering så att den för mjukna lite.