Go Back
+ servings
LCHF frukostbröd med sallad, gurka och ost på en träskärbräda.
Print
5 av 3 röster

Frukostbröd med Parmesantäcke

Ett frukostbröd med parmesantäcke som är helt perfekt för dig som saknar gott bröd när du äter lchf eller keto. Detta är grymt gott helt enkelt!
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bröd & kex, Frukost
Yield: 4
Author: Lchf Morsan

Materials

Ingredienser

  • 2 st Ägg (M/L)
  • 2 msk Turkisk Yoghurt
  • 1 tsk Bakpulver
  • 3 msk Pofiber
  • 0.5 dl Solroskärnor
  • 1 msk Linfrön
  • 0.5 tsk Chiafrön
  • 1 pt Sesamfrön (på toppen)
  • 1 msk Parmesan riven (på toppen)
  • 1 pt Flingsalt (liten nypa) valfritt

Instruktioner

Gör så här

  • Börja med att starta ugnen och värm den till 200c grader.
  • Ta fram en ugnsform (12x20cm) och klä den invändigt med ett bakplåtspapper.
  • Lägg följande ingredienser i en skål. Ägg, turkisk yoghurt, bakpulver, pofiber, solrosfrön, linfrön och chiafrön.
    Skål med olika bakningsingredienser inklusive frön, mjöl och ett ägg.
  • Rör om tills allt är blandat.
  • Använd en slickepott och skrapa ner smeten från skålen till formen med bakplåtspapper.
  • Strö riven parmesan (alt. Grana Padano Dop) över smeten, samt en nypa sesamfrön och om man vill kan man även ta lite flingsalt på toppen för smakens skull.
    En fyrkantig kaka med nötter och kokos i en glasform med bakpapper.
  • Stoppa in formen mitt i ugnen (200c grader) i 20minuter. Brödet ska få en lätt gyllene färg.
  • När brödet är klart så ta tag i bakplåtspapperet och lyft bort brödet från ugnsformen.
    Bakad nötbröd i en glasform med bakpapper, med en gyllenbrun yta och nötter synliga.
  • Låt brödet svala en stund och skär det sedan på mitten och mitten igen om så önskas.
    Två bitar av bröd med frön på en skärbräda, omgivna av bakpapper och en kniv.
  • Gott att äta både varmt och kallt.

Lycka Till & Smaklig Spis!