Go Back
+ servings
En skärbräda med flera sesamfröbröd, varav ett är skuret på mitten.
Print
3,67 av 9 röster

Fru Larssons småbröd

Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bröd & kex, Buffé/plockmat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 st ägg
  • 2 dl yoghurtkvarg
  • 0,5 dl smält smör
  • 5 msk kokosmjöl
  • 3 msk pofiber
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 3 msk mandelmjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2 msk sesamfrön att strö på

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa äggen fluffigt och tillsätt sedan yoghurtkvargen och det smälta smöret.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna, utom sesamfröna. Blanda ner dem i äggvispet.
  • Låt smeten/degen stå och svälla i cirka 10 minuter.
  • Forma 8-9 bullar och lägg på en plåt.
  • Strö lite sesamfrön över.
  • Grädda i cirka 20 minuter tills de har fått fin färg.