Go Back
+ servings
En portion fryst yoghurt på en vit tallrik, dekorerad med bär och mynta.
Print
5 av 2 röster

Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

Frozen yoghurt är ett otroligt enkelt och gott sätt att göra en nyttigare glass. Just detta receptet är med smak av jordgubb och rabarber.
Förberedelser10 minuter
Active Time45 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Glass
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 300 g Jordgubbar
  • 125 g Rabarber
  • 0,75 dl Sötning
  • 0,5 krm Vaniljpulver
  • 3 dl Turkisk yoghurt

Instruktioner

  • Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.
  • Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en "kräm".
  • Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare. Ställ och svalna lite.
  • Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.
  • Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns. Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.
  • Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!
    En skål med fryst yoghurt dekorerad med jordgubbar och mynta, med en sked i handen.