Go Back
+ servings
Friterade räkor på en tallrik med en skål med sås bredvid.
Print
Inga röster än

Friterade räkor med chili- och limedipp

Förberedelser15 minuter
Active Time5 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Snacks & tilltugg
Yield: 2
Author: Lari Salminen

Materials

Friterade räkor

  • 250 g Vannameiräkor
  • 1 st ägg
  • 50 g Fläsksvålar
  • 30 g Grana Padano
  • 0,5 tsk salt
  • Rapsolja, till fritering

Chili- och limedipp

  • 30 g Majonnäs
  • 50 g Crème fraiche
  • 1 st Vitlöksklyfta, hackad/riven
  • 1 tsk Pressad lime
  • 2 krm Chilipulver

Instruktioner

Chili- och limedipp

  • Blanda ihop alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt och chili. Ställ i kylen och låt såsen dra en stund, så att alla smaker kommer fram.
  • Värm upp olja i en kastrull. Det är fördelaktigt att använda en mindre kastrull för att minimera oljeanvändningen. Oljan skall ha en temperatur på 180°C. Vet du med dig att du friterar ofta, så är det kanske värt att investera i en fritös.
  • Förbered fläsksvålarna genom att lägga dem i dubbla plastpåsar och använd en kavel för att finfördela dem, alternativt så kör du som lite snabbt i en matberedare.
  • Blanda fläsksvålarna med riven Grana Padanoost och en nypa salt.
  • Vispa ägget i en skål. Tillsätt en liten mängd av ägget i den skål du kommer använda för att vända räkorna i. Detta hjälper till att förhindra klumpbildning under paneringen. På samma sätt, tillsätt paneringen gradvis i den skål där räkorna ska doppas och fortsätt att fylla på efter behov.
  • Panera räkorna genom att först doppa dem i ägget och sedan rulla dem i paneringen. Upprepa processen för en dubbelpanering.
  • Fritera räkorna i omgångar och se till att de får en fin gyllene färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och strö eventuellt över lite flingsalt. Vänta tills räkorna har svalnat en aning innan du delar på dem om de har klibbat ihop.
  • Servera direkt med dippen.